Saturday, 31 December 2011

Selamat tinggal 2011

Alhamdulillah..
Masih dapat bernyawa menghabiskan sisa baki beberapa minit menunggu pengakhiran umur 21 dan akan bertambah ke 22..


Membicarakan peningkatan umur dari 21 ke 22 tahun yang bakal melakar sejarah baru dalam kehidupan di tahun  baru.  semoga lakarannya sentiasa positif dan yg paling penting azam tahun baru untuk tahun 2012 ialah:
Menjadi lebih solehah!!
InsyaAllah..

semoga tahun baru akan memadamkan kedukaan yang lama dan membawa sinar kegembiraan utk semua.


Thursday, 29 December 2011

Maaf! sy buat aWak Sedih =(


Pertemuan kali ke 3 YANG sangat ber'salah'..
Hari ini pertemuam ke 3kitaowg..
tapi aku buat masalah kat dia..
buat perangai bdk2 aku an dia..
cian dia..
susah-susah datang lepas keja aku xlayan an baikpun..
niat first nk buat dia happy jadi mimpi ngeri utk aku,,

to my incik debab:
I'm sorry for what happen.. 
xtahula nape tbe2 sy buat awak sedih, marah..
sy minta maaf ea??
Maaf sgt2..

saya JANJI saya takkan ulang lagi apa yg berlaku hari ni..
xnak buat awak sedih lagi..
Thanks sbb layan je perangai sy ni..
thanks sbb amik berat &
thanks juga sbb selalu jga saya =)

Hope video yg sy buat tu dapat tebus kesalahan saya untuk awak..



Saturday, 24 December 2011

Allah sentiasa ada disisi kita

Alhamdulillah..
tinggal 5 hari lagi sebelum 2011 meninggalkan jejaknya.. 
akan datan 2012 yang bakal membuka lembaran baru bagi semua makhluk di muka bumi..

sedar dgn tidak tggl beberapa je lagi baki kehidupan yang ada untuk aku.,.
Moga aku juga sentiasa akan ingat bahawa Allah sentiasa ada disisi kita walau dalam apa jua keadaanpun..
Mencari identiti kepada yang lebih baik dan akan bertambah baik..
insyaAllah..


SUKSIS vs PALAPES UKM 2011


Tajuk bikin panas untuk hari ni ialah 
Match Bola antara SUKSIS dan PALAPES UKM 2011.

Acara yang pertama kali diadakan antara 2 badan beruniform yang elite di UKM.
Walaupun perlawanan bola persahabatan ini dianjurkan secara tidak langsung dan tidak dihebahkan kepada umu, namun acara persahbatan ini merupakan satu titik tolak kepada jalinan ukhwah diantara 2 badan beruniform elite ini.

Acara ini dianjurkan oleh senior aku cik zamir iskandar.
Actually akupun xthu ttg match tetiba je terbaca dalm group skuad aku..
Terus kita org lepk gi tgk bola petang tu..


SUKSIS represent dengan jersi warna OREN..
PALAPES pula represent dengan jersi berwarna BIRU..


cik Zamir Iskandar yang digelar khairul iskandar pada hari itu..
=) penyelamat gaung gol SUKSIS..

dalam letih-letih menyokong utk senior ngan junior, 
akhirnya ada gak wakil intermediate yang join bola petang tu..
Puas hati menjerit (ala-ala sopan) kat padang tu..
sebab keputusan match ni ialah..
3 vs 2..
dan Semestinya SUKSIS mendahului..



xsia-xsia bawa penyokong MALAYSIA berdua ni..
sepetang bersama mereka..
Thanks korang..
Lepas gak tension ngan assigment sepanjang minggu ni..


SUKSIS terbaik!!




Friday, 23 December 2011

Minggu menghantar Assigment.

Dengan penuh bersemangat dan penuh keyakinan, 
aku telah berjaya menyiapkan hampir ke semua assigment yg ada!
Mood sekarang : Berbunga-bunga kebahagiaan!

tinggal 2 Assigment yg masih berbaki.
Mood menyiapakan assigmnet masih membara di hati..
Alhamdulillah, tinggal sebuln lagi sebulan aku tamatkan semester. 
Tinggal seminggu je lagi sebelum aku exam final sem..
semua bebaki..

dan hari ni aku berjaya menghantar 80% assigmnet!!

dengan bangganya aku berkata..
"xsia-sia aku xtidow semalam walaupun
Tapi..
yang penting hari-hari yang berbaki akan membawa keceriaan kepada semua penduduk bumi dan langit..
InsyaAllah.. =)


Sunday, 18 December 2011

Doaku untuk mu.. bakal suami ku

*Doa ini aku tujukan pada bakal suami ku.
xkira kat mana awak berada, saya sentiasa berdoa satu hari awak akan datang dalam hidup saya & ajak saya kawen!
=)



Ya Allah

aku berdo’a untuk seorang lelaki

yang akan menjadi sebahagian dari hidupku



Seseorang yang sangat mencintai-Mu lebih dari segala sesuatu

Seorang lelaki yang akan meletakkan ku pada posisi kedua di hatinya selain Engkau

Seorang lelaki yang hidup bukan untuk dirinya sendiri tetapi untuk Engkau



Wajah tampan dan daya tarikan tidaklah penting

yang penting adalah sebuah hati yang sungguh mencintai dan dekat dengan Engkau

dan berusaha menjadikan sifat-sifat-Mu ada pada dirinya

dan ia haruslah mengetahui bagi siapa dan untuk apa ia hidup sehingga hidupnya tidaklah sia-sia



Seseorang yang memiliki hati yang bijak, tidak hanya otak yang cerdas

Seorang lelaki yang tidak hanya mencintaiku tapi juga menghormatiku

Seorang lelaki yang tidak hanya memujaku tetapi juga dapat menasihatiku ketika melakukan kesalahan



Seseorang yang mencintaiku bukan kerana kecantikanku tapi kerana hatiku

Seorang lelaki yang dapat menjadi sahabat terbaikku dalam setiap waktu dan situasi

Seorang lelaki yang dapat membuatku merasa sebagai seorang wanita ketika aku disisinya



Ya Allah

aku tidak meminta seseorang yang sempurna namun aku meminta seseorang yang tidak sempurna, sehingga aku dapat membuatnya sempurna di mata-Mu



Seorang lelaki yang mmerlukan sokonganku sebagai peneguhnya

Seorang lelaki yang memerlukan do’aku untuk kehidupannya

Seseorang lelaki yang memerlukan senyumku untuk mengatasi kesedihannya

Seseorang yang memerlukan diriku untuk membuat hidupnya menjadi sempurna



Ya Allah

aku juga meminta

Jadikanlah aku menjadi wanita yang dapat membuatnya bangga

Berikan aku hati yang sungguh mencintai-Mu sehingga aku dapat mencintainya dengan sekadar cintaku

Berikan aku sifat lembut sehingga kecantikanku datang dari-Mu

Berikan aku tangan sehingga aku selalu mampu berdo’a untuknya

Berikan aku penglihatan sehingga aku dapat melihat banyak hal baik dan bukan hal buruk dalam dirinya

Berikanlah aku lisan yang penuh dengan kata-kata bijaksana, mampu memberikan semangat serta menyokongnya setiap saat dan tersenyum untuk dirinya setiap pagi



Dan bilamana akhirnya kami akan bertemu, aku berharap kami berdua dapat mengatakan :

“Betapa Maha Besarnya Engkau karena telah memberikan kepadaku pasangan yang dapat membuat hidupku menjadi sempurna.”



Aku mengetahui bahawa Engkau ingin kami bertemu pada waktu yang tepat. Dan Engkau akan membuat segala sesuatunya indah pada waktu yang telah Engkau tentukan

Amin Ya Rabbal ‘alami


He makes my day bright! =)

Alhamdulillah.. 
selamat sampai selepas "bercuti" kecemasan dirumah..

nanti aku buat satu entry utk bercuti kt rumah.
Tapi sblm tu aku nak tulis tentang Incik debab dulu..
=)

Semalam seblm sampai dia mcj, tanya sampai Kajang nanti sape ambik..
Pastu aku cakapla Teksi kot. PAstu tetiba dia mcj..

Debab : Xpela. sy ambik. malam sy tdo pjabat. xjauh sgt..
Bulat : Jauh tu. serdang nak datang ambik Kt UKM. npe xtdo nilai je?
Debab : xpe je.. Pagi-pagi esk sy gi amek ea. dh sampai mcj la..


* terasa di awang-awangan!!!! hehehe..

Dan memang pagi tadi he pick me up at Stesyen bas jalan Reko..
xthu nak explain perasaan aku macam mana!
Just like i'm fall in love.. 
oh my good!! 
*blushing!

Sempat gak breakfast an dia & bagi cupcake yg dia nak sgt makan tu..


Debab : awak letak apa dalam kek ni? sedap gila.
Bulat : sy baca jampi supaya bila awak makan awak ingat saya.. hehe.. mana letak apa-apa.. ei.. cedap ek?? lulus x?? hehe
Debab : ELeh. xjampipun sy ingat jga. Lulus! komfom eh..
Bulat : =P




Bahagia sangat!!
Thanks.. Untuk 'perjumpaan' yg ke3.. u make my day bright.. thanks incik debab!!! 
really appreciated it.. 
sanggup dtg2 jauh-jauh semata-mata nk jemput sy..
terharu gila..
siyes!!
i have one more happy day with u and i really hope it will never end..
Cause i think..
i'm falling in love with you.. =D

Wednesday, 14 December 2011

wahai wanita solehah

Wahai wanita solehah, ketahuilah bahawa :

Engkau memang cantik selagi kau menutup malu,
Engkau memang cantik selagi kau memelihara adab,
Engkau memang cantik selagi kau menjaga aurat,
Engkau memang cantik selagi kau menjaga batas,
Engkau memang cantik selagi kau waras berhias,
Engkau memang cantik selagi kau bersifat fitrah,
Engkau memang cantik selagi kau pantang menyerah,
Engkau memang cantik selagi kau terus bersolat,
Engkau memang cantik selagi kau lurus bertaubat,
Engkau memang cantik selagi kau jujur berilmu,
Engkau memang cantik selagi kau taat suami,
Engkau memang cantik selagi kau membaca Al-Qur’an,
Engkau memang cantik selagi kau beradab sopan,
Engkau memang cantik selagi kau kasih ibu bapa,
Engkau memang cantik selagi kau mendidik keluarga,
Engkau memang cantik selagi kau sabar & tenang,
Engkau memang cantik selagi kau tegakkan Islam,
Engkau memang cantik selagi kau mencegah kemungkaran,
Engkau memang cantik selagi kau berniatkan Tuhan,
Engkau memang cantik kerana kau seindah Islam!


Berpakaian Ikut Warna. JOM!!

Isnin <<<<< PUTIH

Selasa>>>>>> Merah Jambu/Unggu

Rabu<<<<<<< Biru

Khamis>>>>>>> Oren

Jumaat <<<<<<< Hijau

Sabtu>>>>>>>>>>>Merah

Ahad<<<<<<<<<<< Hitam

Tuesday, 13 December 2011

Dont force somebody else to be PERFECT!

Entah kenapa hati aku rasa rimas ngan perangai manusia ni..
kat mulut cakap kawan.. 
bila senang ada bila susah??
 semua pentingkan diri-sendiri..

bagi aku tak salah kita menolong org..
kita nak hidup dgn manusia lain..
bukan nak hidup sorang-sorang..

janji benda yg nak di tolong tu bkn mengambil kesempatan..
kalau hari ni kita tlg kawan,
esk2 kawan akn tlg kita,,
so, xsalah berbudi dgn manusia.

Hidup kat U ni mmg aku jmpa ramai yg hipokrit!
ramai yg pentingkan diri sendiri..
sometimes aku rasa diri aku ni pun hipokrit..
aku rasa akupun dah berubah..

aku tak suka ngan perubahan yg bagi aku negetif ni..
knp nk pijak org lain utk berjaya sdgkan kita blh berjaya bersama-sama?
betul2 selfish!!!
hate that person!!

kita nak org respek kta tapi kita buat perkara yg org meluat an kita..
bukan semua org mempunyai fikiran yg sama mcm kita..
sometimes kita blh je minta org itu ini..
tapi kita kena fikir dia suka ke x..
apa perasaan dia..
ok ke x..
dia tgh ada masalah ke..
apa ke..
jgn thu menyuruh je..
tpi kerja org lain yg lebih2 buat..
kita cuma goyang kaki je..
akupun blh stakt nk mengarah ni,.
* mood yg tgh GERAM skrg ni...

Minggu Stress ngan Assignment..

i just want to scream!!!
i want to be at HOME..
i want to watch a television and finish my assignment..
i want to get laugh with my sibling!
Buzzy! right know..
buzzy with my lappy for a days without stop!

Monday, 12 December 2011

Ponteng lagi!! MAAF!

Siyes sem ni aku asa GIVE UP sebab selalu sgt PONTENG kelas..
Asa macam nk benti belajarpun ada..
aku letih sgt.
badan aku asa lemah bebonor..

Pagi tadi hidung aku berdarah lagi..
byk sgt..
penuh tangan ngan pipi aku..
Sakit kepala xyah cakapla..
mcm nk pecah kepala ni..
xthu mcm mne nk gtau ky org..
Dah 2 minggu ponteng gi PDK..
SIyes aku rindu ngan ank-anak aku kat sana..
sowie ea cyg.,.
cg xbpe siht nk gi lawat kamo kat sana..
cg dh windu sgt an korang tau x..
rindu sgt2..

YaAllah, kau cekalkanlah hati ni.
sikit jelagi tinggal sblm exam..
moga aku kuat utk teruskan sisa hidup ni utk family ngan adik-adik..


Untuk bakal suamiku..


Wahai kekasihku, calon suamiku…


Wahai kekasihku, calon suamiku…
Jika kau menjadi suamiku kelak…
Pimpinlah rumah tangga kita dengan sebaik-baiknya
Jadikan aku teman sejatimu,
tempat engkau bersandar
Terbukalah padaku,
kan kujaga semua rahasiamu

Jika kau menjadi suamiku kelak…
Jadilah engkau teladan yang baik bagi keluarga
Sempatkanlah untuk menjadi imam dalam sholat
Hiasilah rumah kita dengan ketakwaan kepada Allah
Amalkan sunnah Rasul sekuat yang kau mampu
Bimbinglah anak-anak kita
menjadi pribadi Muslim yang cerdas dan berakhlak mulia

Jika kau menjadi suamiku kelak…
Bergaullah dengan ma’ruf terhadapku
Jadilah engkau suami yang penyayang dan sabar
Janganlah kau bertindak aniaya terhadapku
Jika aku berbuat kesalahan dan kemungkaran…
Jangan kau hukum aku dengan memukul aku
Tapi, ajarilah aku dengan hati dan lisanmu
Ingatkanlah aku dengan cara yang ihsan
Tahan amarahmu dan bersikaplah pemaaf
Sayangi dan hormati orang tuaku, juga saudara-saudaraku
Jika ada yang tidak kau sukai dari mereka,
simpanlah rasa itu
Dan tetaplah kau jaga silaturrahim dengan mereka
Jangan pula kau jauhi mereka
karena selamanya mereka adalah keluargaku

Wahai kekasihku, calon suamiku…
Jika kau menjadi suamiku kelak
Jadilah engkau suami yang bertanggung jawab
Berilah nafkah sesuai kemampuanmu
Pasti kuterima dengan qona’ah
Bersikaplah penyantun
dan jangan kau kikir terhadapku
Jangan pula kau tinggalkan aku dalam waktu lama
Sehingga kau abaikan kebutuhanku akan kehadiranmu

Jika kau menjadi suamiku kelak
Bersikaplah bijaksana dalam segala hal
Bermusyarahlah denganku sebelum mengambil keputusan
Dengarkan pemikiranku
dan jangan kau remehkan aku
Tunjukkan kasih sayangmu terhadapku
Jangan kau biarkan aku dalam kecemburuan dan prasangka
Jagalah hatiku,
lapangkanlah dadaku, dengan cintamu

Wahai kekasihku, calon suamiku…
Jika kau menjadi suamiku kelak
Jadikan rumah tangga kita sebagai surga dunia bagimu
Jagalah aku dan jadilah pelindung bagi anak-anak kita
Jagalah rahasia rumah tangga dimanapun kau berada
Jadikan ia baju putihmu, jagalah ia jangan sampai ternoda

Be with U for a second times!



▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇
..Aku bukanlah seorang gadis yang CEREWET dalam memilih PASANGAN HIDUP..siapalah diriku ini untuk MEMILIH berlian sedangkan aku hanya SEBUTIR PASIR yang wujud di mana-mana..tetapi aku juga punyai KEINGINAN seperti gadis lain, DILAMAR lelaki yang bakal dinobat sebagai AHLI SYURGA, memimpinku ke arah tuju yang satu..bukan rupa yang ku impikan, bukan harta yang ku inginkan..tetapi sandaran AGAMA yang ada dalam dirimu yang ku PERLUKAN..aku akan berasa amat BERTUAH andai dapat menjadi tiang seri ataupun sandaran PERJUANGANMU..✿~


>>> Andainya kamu adalah JODOHKU yang tertulis di Luh Mahfuz, Allah pasti mencampakkan rasa KASIH di dalam hatiku, jua hatimu kali pertama kita BERPANDANGAN kelak..BAHAGIA itu pasti menjadi MILIK kita, itu janji Allah..aku SAYANG kamu kerana Allah...(✿◠‿◠)

Finally!! i meet him.. =)
incik Debab...
dot know how to express my feeling!
awesome..
how much i miss him..
Thanks Allah..

Sekrang ni aku lebh kuat & yakin bahawa dia adalah jodoh aku..
InsyaAllah..

Citer die ceng gini..
Semalam dia coll ckp nak datang UKM..
excited gila aku..
jadilah mcm sicomel kt atas tu..

Pastu an tetiba dia mcj ckp xjadi..
terus down!!
xde perasaan dah.. hehehe

Tapi dia ada ckp dia ada kirim something utk aku..
dia kirim pada sepupu dia.
nanti esok dia minta aku gi amek..

Yg bestnya pagi tadi mcj mcm biasala an dia..
aku tanya dia..

Bulat : Katne ni..
Debab : Pejabatla.. sy keja hari ni..
Bulat : bila sepupu awk nk dtg??
Debab : siap-siapla jp agi sepupu sy dtg UKM. tunggu kat masjid UKM tau..

Akupun dengan lemah longlainya pegikla siap seringkas mungkin sbb nk jmpa sepupu dia yg darjah bpe tu..
Pastu, dia bagi no plate keta sepupu dia..
Akupun terfikir agknya sepupu dia dtg ngan owg lain kot...
sampai je aku kat masjid aku tercengang bila aku tengok..
INCIK DEBAB yg ada keta tu. 
nak menjerit aku rasa!!
lebih kurangla reaksi aku tadi..

Dia boleh gelak-gelak..
Pastu aku dah kelu xthu nak cakap apa..
terkejut..

Debab : nilah hadiah dia.. suka x.. (sambil angkt buah durian)
Bulat : Benci!! ei.. org ingt xjumpa ngan awak dah!! 
Debab : namapun suprise .. khas utk org yg sy ... =)
dah-dah jgn monyok-monyok.. gi tukar baju kita kuar..
berbunga-bunga hati aku..
Terus aku habiskn masa an incik debab aku hari ni..
sgt suka ngan perasaan ni..
thanks..




Thursday, 8 December 2011

To be a leader u need be more flexible..

semalam aku belajar satu benda yg baru..
nak jadi ketua pada org yg bijak pandai kita kne lebih flexible..
Sebab kita ni kurng ilmu didada..
ilmu diaowg lagi byk..
xsalah flexible..

yang penting orang blh respek kita & senang bt kerja ngan kita..
Mungkin masalah yg ada dlm SUKSIS nie buat aku tertekan & jadi straight an bdk2 ni..
padahal aku ok je seblm ni..
chill je bila ada masalah..

Xpela. masih ada masa utk aku perbetulkan keadaan tu..
InsyaAllah..
itry my best to be a GOOD Leader!!
Chaiyok@@..

Sunday, 4 December 2011

Jom Puasa Sunat 'Asyura


نويت صوم عشر سنة لله تعالى
NAWAITU SAUMA ‘ASYURA LILLAHI TA’ALA
Ertinya: “Sahaja aku puasa hari ’Asyura , sunnah kerana Allah ta’ala.”

Barang siapa yang berpuasa esok 9 dan 10 Muharram (isnin dan selasa), maka pahalanya bersamaan dengan 2 tahun ibadah dan bagi yang mengingatkan orang lain pula akan mendapat pahala bersamaan dengan 80 tahun ibadah. marilah kite mngejar phala slagi sempat....

Jom Kawan-kawan kita melengkapkan hari kita & Iman kita dengan berpuasa sunat Asyura..
InsyaAllah moga kita mendapat keberkatan bersama. 
Amin..

Saturday, 3 December 2011

Syurga Teady Bear di Ayer Hitam, Johor


alkisah, waktu balik dari camping kat PULAMAR hari tu, kitaorg singgah kat Air Hitam, Johor. 
YaAllah, kat situ boleh dikatakan syurga BEAR! Murah plak tu.. 
ase nak menjeirt je bila aku tgk bear tu..
yg mcm aku bergambar tu RM58 je!!
Untung gila kalau beli..

Nipun Rm 58 juga..
ni baru saiz M
kalau saiz XL RM 70..
besar & sangatlah berbaloi2..
huhu

yg ni saix L RM 60 asenya..




Walaupun aku xsempat shopping sbb memikirkan bajet akhir sem, 
Tapi insyaAllah aku akan beli juga!!
Chaiyok2!.