Monday, 1 April 2013

Gemuk & 'Berdua'

Mencapai bulan ke 4 tarikh perkahwinan kami.. Alhamdulillah semakin menyesuaikan diri sebagai suami isteri. Ramai yang menegur ttg berat badan aku sem ni makin berisi dan 'comel'. Apakah tanda-tanda ini menunjukkan sesuatu yang membawa makna tersendiri?? huhu.. Hanya Allah lebih mengetahui tanda-tanda itu.

Orang kata berdua lebih baik jadi mengambil kata-kata itu, kami telah decide utk ber'tiga' dalam keluarga yang akan membesar ni. Alhamdulillah walaupun banyak cabaran yang mendatang banyak juga hikmah yang datang disebalik cabaran tu.

Meniti hari untuk bergelar 'ibu' adalah sesuatu yg sangat membahagiakan. ianya umpama menunggu tarikh diijabkabulkan.tpi kebahagiaan itu lebih bermakna dari itu. Kegelisahan mula terasa akibat alahan dan macam mitos yang didengari. Tak boleh itu, tak boleh ini.. Penat melayan mitos-mitos itu tetapi seronok diberi perhatian.

Emosi sedikit terganggu apabila ada pula yg sibuk-sibuk mengatakan alahan ni cuma benda yg dibuat-buat. jgn ikutkan sgt fikiran nak muntah tu. Kalau lah saya cukup kuat utk menjerit dekat awak.. Apa kata kalau awak yang rasa mcm mana hidup dengan alahan mengandung ni. Lepas tu baru awak boleh datang pada saya dan bercakap ttg itu. Kalau diri tu belum cukup merasai apa itu alahan jangan pandai-pandai bercakap mcm - mcm dgn saya.Just shut up & get married then pregnant first.

apa dalam fikiran saya sekarang saya nak lari dari orang-orang yg hipokrit ini. Tolonglah. saya penat melayan awak. Penat mendengar bebelan awak yang kononnya perfect tapi sebenarnya awak sendiripn tak tahu bagaimana perasaan itu. cuma tahu memgomen itu, ini tapi orang lain yang bertungkus lumus menyiapkan apa yg awak sendiri tinggal. Yes! i know u are a good girl but please just go away from me. Please!

Dalam saat dan ketika ini masih ada sahabat yg sentiasa ada disisi untuk menjaga kami =) alhamdulillah. Ia dia sahabat saya dari tahun 1 sehinggalah sekarang. satu-satunya sahabat yg saya rasa sangat memahami saya. Seminggu menumpang dibiliknya dia tak pernah buat emosi saya terganggu. tak pernah! Layan je perangai saya yang tak boleh makan, asyik muntah, penat, asyik tidur, makan tak menentu, yg paling best kacau dia makan dan menghabiskan makanan saya. =) Tq awak..

Mungkin kita ada ramai kawan, tapi dalam ramai-ramai cuma seorg yg kita 'selesa'. =). seorang yang kita tahu akan susah dan senang bersama. saya tak kisah dgn org lain tapi tlg hormat privasi saya. bila itupun awak tak boleh hormat maksnya awak bukan sahabat yg baik utk saya. maaf!


No comments:

Post a Comment